Over ons

Het ontstaan van Local Food

“Van kok naar boodschappenservice”

Local Food is ontstaan omdat wij, net als vele andere ondernemers, ontzettend hard getroffen werden door de gevolgen van COVID-19. Gelukkig zijn we vanuit onze ervaring binnen de horeca gewend dat we snel moeten kunnen schakelen. In het ‘oude normaal’ waren we alle twee actief als freelance chef en cateraar. 

Door de passie voor ons vak begonnen we al snel met het verzorgen van lunches en maaltijden met enkel lokale producten, (horeca) overschotten verwerkten wij tot (h)eerlijke gerechten. Daarnaast maakte we bijvoorbeeld jam van gered fruit, atjar van bijna verspilde groente en zoet zuur van te ‘kleine’ bloemkolen en romanesco’s. 

Na enthousiaste reacties van onze gasten over de pure smaak, kwaliteit en versheid van onze producten kregen wij steeds vaker de vraag of we ook producten los konden meenemen. Na een kort overleg kwamen we al snel tot de conclusie dat dit in de vorm van een webshop perfect zou zijn voor onze gast. Voor onze boeren is dit de perfecte manier om richting de stad zijn producten af te zetten en voor ons ideaal omdat we toch al bij deze boeren kwamen. Zo is onze keten nog korter, duurzamer en kunnen we nog meer lokale producten aanbieden.

De voedselketen moet weer terug naar het ”oude normaal” waarbij lokale producten centraal staan en mensen veelal hun boodschappen bij de boer, bakker en slager doen. 

Onze Locals - De Stoerderij

De Stoerderij

Son en Breugel

De Stoerderij is een boerderij met hele stoere waterbuffels. De familiekudde telt momenteel 80 waterbuffels en deze lopen het hele jaar door lekker buiten in diverse weilanden in Son en Breugel, vlakbij Eindhoven.

Locals - De Ruurhoeve

De Ruurhoeve

Hoogeloon

Kaasboerderij De Ruurhoeve is een familiebedrijf waar al vier generaties op traditionele wijze kaas wordt gemaakt. Wij werken met respect voor onze omgeving en oog voor het welzijn van mens, dier en milieu.

Locals - Saanenhof

Saanenhof

Heeze

Bij familiebedrijf Saanenhof is het kaas maken met een paplepel ingegoten, pap op basis van hun eigen biologische geitenmelk weliswaar. De melk wordt rechtstreek verwerkt zoals die uit onze geiten komt: rauwmelks.

Local Food