Over ons

Het ontstaan van Local Food

“De voedselketen moet terug naar het oude normaal.”

Local Food is ontstaan omdat wij, net als vele andere ondernemers, ontzettend hard getroffen werden door de gevolgen van COVID-19. Gelukkig zijn we vanuit onze ervaring binnen de horeca gewend dat we snel moeten kunnen schakelen. In het ‘oude normaal’ waren we alle twee actief als freelance chef en cateraar. 

Door de passie voor ons vak begonnen we al snel met het verzorgen van lunches en maaltijden met lokale producten, overschotten verwerkten wij tot (h)eerlijke lunches. Daarnaast maakte we bijvoorbeeld jam van gered fruit, atjar van bijna verspilde groente en zoet zuur van te ‘kleine’ bloemkolen en romanesco’s. 

Na enthousiaste reacties van onze gasten over de pure smaak, kwaliteit en versheid van onze producten kregen wij steeds vaker de vraag of we ook producten los konden meenemen. Na een kort overleg kwamen we al snel tot de conclusie dat dit in de vorm van een webshop perfect zou zijn voor onze gast. Voor onze boeren is dit de perfecte manier om richting de stad zijn producten af te zetten en voor ons ideaal omdat we toch al bij deze boeren kwamen. Zo is onze keten nog korter, duurzamer en kunnen we nog meer lokale producten aanbieden.

Geen toeval… Tijdens het inrichten van de webshop kwamen wij in contact met een landelijk initiatief; Support your Locals. Onze gezamenlijke visie op de voedselketen heeft een mooie samenwerking laten ontstaan. De voedselketen moet weer terug naar het ”oude normaal” waarbij lokale producten centraal staan en mensen veelal hun boodschappen bij de boer, bakker en slager doen.

Geef lokaal

Bij Local Food kan je ook terecht voor heerlijke (online)borrelpakketten, themapakketten en cadeaubonnen.

We kunnen voor iedere gelegenheid een pakket op maat samenstellen of je geeft jouw vrienden, familie of medewerkers zelf de keuze om te shoppen in onze webshop doormiddel van een cadeaubon.

Geef lokaal en steun ondernemers met dit initiatief.
Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden. 

Local Food Kerstpakket

Local Food