Over ons

Het ontstaan van Local Food

“De voedselketen moet terug naar het oude normaal.”

Local Food is ontstaan omdat wij, net als vele andere ondernemers, ontzettend hard getroffen werden door de gevolgen van COVID-19. Gelukkig zijn we vanuit onze ervaring binnen de horeca gewend dat we snel moeten kunnen schakelen. In het ‘oude normaal’ waren we alle drie actief als freelance chef, Evert was daarnaast nog werkzaam als chef-kok bij zijn eigen streekrestaurant De Gertruda Hoeve in Breugel. 

Door de passie voor ons vak begonnen we al snel met het verzorgen van lunches en maaltijden met lokale producten, overschotten verwerkten wij tot (h)eerlijke lunches. Daarnaast maakte we bijvoorbeeld jam van gered fruit (nog steeds te bestellen in onze webshop), atjar van bijna verspilde groente en zoet zuur van te ‘kleine’ bloemkolen en romanesco’s. 

Na enthousiaste reacties van onze gasten over de pure smaak, kwaliteit en versheid van onze producten kregen wij steeds vaker de vraag of we ook producten los konden meenemen. Na een kort overleg kwamen we al snel tot de conclusie dat dit in de vorm van een webshop perfect zou zijn voor onze gast. Voor onze boeren is dit de perfecte manier om richting de stad zijn producten af te zetten en voor ons ideaal omdat we toch al bij deze boeren kwamen. Zo is onze keten nog korter, duurzamer en kunnen we nog meer lokale producten aanbieden.

Geen toeval… Tijdens het inrichten van de webshop kwamen wij in contact met een landelijk initiatief; Support your Locals. Onze gezamenlijke visie op de voedselketen heeft een mooie samenwerking laten ontstaan. De voedselketen moet weer terug naar het ”oude normaal” waarbij lokale producten centraal staan en mensen veelal hun boodschappen bij de boer, bakker en slager doen.

Local Chefs

Local Chefs - Thijs

Thijs

Local Chef

Koken met verse producten, pure smaken en vol beleving. Iets wat zo vanzelfsprekend lijkt maar helaas in veel keukens niet de standaard is. Door ervaringen op te doen binnen verschillende branches en keukens creëerde ik mijn eigen smaken. Door de samenwerking met Evert leerde ik het allerbeste uit onze eigen streek kennen.

Local Chefs - Jonathan

Jonathan

Local Chef

Ongeveer 10 jaar geleden ben ik begonnen in de keuken. Nordic cuisine vind ik prachtig omdat hier veelal frisse en lichte smaken worden toegepast. Geen poespas maar ingrediënten in hun meest pure vorm, hetgeen perfect aansluit bij Local Food. Respect voor het product en de lokale producent.

Local Chefs - Evert

Evert

Local Chef

Meer dan 40 jaar ben ik werkzaam in de keuken, ik zet mijn handtekening binnen de culinaire wereld door met mijn gerechten duurzaam en lokaal te werken. Door deze werkwijze heb ik een ontzettend groot netwerk van lokale leveranciers. Ik heb een voorliefde voor eerlijke en ambachtelijke producten van Hollandse bodem die ik bereid tot hedendaagse gerechten met smaken en technieken van vroeger.

Kerstpakketten

Bij ons kan je terecht voor (h)eerlijke kerstpakketten.

Laat Local Food de kerstpakketten samenstellen voor je personeel boordevol heerlijk producten uit de streek. Bezorging kan zowel op afstand – bij je medewerkers thuis – als op bedrijf. Bovendien steun je lokale ondernemers met dit initiatief.

Local Food Kerstpakket

Local Food