Trots op onze Locals

Ambacht uit Eindhoven

Onze Locals

Local Food laat je het beste laat proeven uit onze streek! Wij werken samen met enkel de beste boeren binnen een straal van 30 km om Eindhoven. Onze boeren zijn kleinschalig, werken ambachtelijk en hebben ongelooflijk veel passie. De producten die zij verbouwen en bereiden zijn kraakvers, met liefde gemaakt en dat proef je. 

Mis jij een local of een product in onze webshop, laat het ons weten! 

De Stoerderij

Son en Breugel

De Stoerderij is een boerderij met hele stoere waterbuffels. De familiekudde telt momenteel 80 waterbuffels en deze lopen het hele jaar door lekker buiten in diverse weilanden in Son en Breugel, vlakbij Eindhoven.

De Ruurhoeve

Hoogeloon

Kaasboerderij De Ruurhoeve is een familiebedrijf waar al vier generaties op traditionele wijze kaas wordt gemaakt. Wij werken met respect voor onze omgeving en oog voor het welzijn van mens, dier en milieu.

Saanenhof

Heeze

Bij familiebedrijf Saanenhof is het kaas maken met een paplepel ingegoten, pap op basis van hun eigen biologische geitenmelk weliswaar. De melk wordt rechtstreek verwerkt zoals die uit onze geiten komt: rauwmelks.

De Walhoeve

Goirle

Bij De Walhoeve zijn we al ruim 35 jaar bezig met het verzorgen van vleesstieren. Onze dieren mogen rustig groeien tot ze volwassen zijn en een perfecte vleeskwaliteit hebben.

Van Hoof

Sint-Oedenrode

Wat in 1990 door Annie van Hoof begon als 1 hectare asperges voor hobby, is inmiddels uitgegroeid tot een vooruitstrevend en duurzaam familiebedrijf. 

Genneper Hoeve

Eindhoven

De Genneper Hoeve is een boerderij met een eeuwenoude geschiedenis, gelegen aan de zuidkant van Eindhoven, tussen de Tongelreep en de Dommel.

Groentekwekerij Oppers

Middelbeers

Aan het riviertje de Grote Beerze in Middelbeers tussen het Landgoed de Baest en natuurgebied de Landschotse heide, ligt vollegronds kwekerij annex witlof trekkerij.


Heyde Hoeve

Nuenen

Heyde Hoeve is een producent van varkensvlees, geen gewoon vlees maar afkomstig van het Duroc-ras en geproduceerd met zorg voor dier en milieu.


Broodt

Eindhoven

Bij Stadsbakkerij Broodt bakken we heel erg lekker brood. Dat is ons belangrijkste doel. We bakken biologisch brood op kleinschalige en traditionele wijze.


Duurzame Kost

Eindhoven

In Eindhoven vind je in het Veemgebouw op de 5e verdieping een cityfarm, waar vele duurzaamheidsfacetten elkaar ontmoeten. Hier worden onder andere duurzame kost gekweekt


Lekkern'ei

Oirschot

Wat is het geheim van een luchtig dessert of heerlijke mayonaise? Van een gebakken of gepocheerd eitje? Lekker’nei, het echte verse Kempische boerenscharrelei


Qarc

Bladel

Geïnspireerd door zomerwerk bij boerderijen in Denemarken en Noorwegen, waar zuivelproducten van eigen melk werden gemaakt.  Hier is haar passie voor zuivelproducten ontstaan.

 

Meelmuts

Eindhoven

Bakkerij Meelmuts is een familiebedrijf waarin enorm veel kennis zit van het bakkersvak in het algemeen en het bakproces in het bijzonder. Bakker Meelmuts is een ambachtelijke bakker in de ware zin van het woord.

Kapteijns

Diessen

Poelier is een van de de uitstervende beroep maar bij Kapteijns uit Diessen doen ze het al lang en nog steeds. Alles hebben ze in eigen beheer.


Alles uit de soep

Leende

Chef Patrick is in 2020 gestart met Alles uit de soep en wil hiermee bijdragen aan een gezondere leefstijl voor iedereen met het gemak van ‘kant en klaar’.

Van Moll

Eindhoven

Bij Van Moll zijn ze gek op bier en daarom brouwen ze het. In 2013 openden zij een brouwcafé in hartje Eindhoven – Het smaaklab waar iedereen onze creaties kan proeven.

Philips Fruittuin

Eindhoven

In de boomgaard van de Philips fruittuin vind je appels en peren, met zorg voor gezondheid en milieu geteeld.

Silver Ocean

Valkenswaard

Silver Ocean maakt Hard Seltzer. Dit is een verfrissende alcoholische drank dat perfect bij de visie van hun bedrijf: ”gezond eten en elke week bewegen, maar ook genieten 

Jurrius

Helmond

Het hele jaar door spant rik zich met veel plezier in om elke keer weer prachtige appels en peren aan te kunnen bieden. En niet voor niets, want eens een Jurrius-appel, altijd een Jurrius-appel. 

Den Elshorst

Diessen

Met hun weidevarkens zet boerderij ‘Den Elshorst’ zich in voor een manier van varkens houden die zo dicht mogelijk in de buurt komt van hun natuurlijke levenswijze.

St. Victor

Heeze

Deze bergmolen uit 1852 draait al meer dan 35 jaar wekelijks op zaterdag. Er wordt tarwe, spelt en rogge op windkracht gemalen.

Romme

Baarschot

Gewoon verse “Romme” is heerlijke verse rauwe melk direct van de koe. De melk heeft geen bewerking ondergaan. Puur natuur!

De Halm

Heeswijk-Dinther

De Halm is Nederlands enige biologische ontbijtgranenfabriek. Ze hebben het complete proces in eigen handen.

Aspergetij

Maarheeze

Aspergetij is in 2017 begonnen om mensen in de stad te voorzien van (h)eerlijke verse asperges en aardbeien, rechtstreeks van de boer en teler.

Walhut

Nederwetten

In 2002 zijn we begonnen met bijen houden, gewoon met 2 kasten bij een imkervereniging.

 

Smaakgeheimen

Eersel

Het begon allemaal in de keuken van het restaurant van Adrie en Miriam, op de bourgondische markt in Eersel.

Lola Quinoa

Den Bosch

Lola staat voor ‘low lands’ en is quinoa van Nederlandse bodem! Nederlandse quinoa is volkoren, blond van kleur, vol van smaak en rijk aan vezels. 

Hanne Hoeve

Westerhoven

We houden van 100% puur & natuurlijk en kiezen voor een ambachtelijke manier van werken. 


Cucina Italiana

Eindhoven

Hoewel we wereldburgers zijn, worden we 100% Italiaans als we aan het fornuis gaan staan en maken met veel passie (pasta)gerechten.

Wasven

Eindhoven

Bakkerij, koffiebranderij, gasterij en tuinderij die worden gerund door vakmensen, vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

'T Geitenboerke

Veldhoven

In 1994 zijn we gestart met 50 geiten, inmiddels is ons bedrijf uitgegroeid naar 750 melkgevende geiten, een zorgboerderij en een Gasterij.

 

Pure Food & Pure Taste

Geldrop

Mediterrane gerechten met veel liefde bereid, dat is altijd mijn pure ontspanning geweest! Zo ontstond het idee voor Pure Food & Pure Taste.

 

Oirschot Organics

Oirschot

Telen op biologische wijze diverse vruchtgroenten. We telen onze groeneten in de volle grond en niet op steenwol.

 

Wij zoeken altijd

Nieuwe locals

Boeren, producenten en Local Food klanten tip ons wanneer je een goede aanvulling bent of weet voor onze webshop. 

 

Local Food